Paarden

Sommige paarden zijn belangrijk in de professionele carrière van een ruiter, Marco presenteert er enkele

Vitoria
(Maestro x Nilo)

2002, merrie, PSL

Fokker Vitor Vergamota

Vitoria was de merrie waarmee Marco zijn sportieve carrière begon op nationaal niveau, een kleine merrie van 1.57m maar met een groot hart, Marco kon in 2008 met Vitoria in Working Equitation uitkomen in de Portugese Cup en in 2009 wonnen ze het nationale kampioenschap en de Portugese beker op Young Riders Level.

Castelo
(Jalisco x Wembley)

2007, ruin, PSL

Fokker Vitor Vergamota

Castelo was een paard dat Marco van zijn fokker kreeg toen hij 4 jaar oud was,
Castelo, opgeleid door Marco, nam nationaal deel aan Working Equitation in Portugal en werd in 2016 verkocht aan België. Castelo werd het paard dat Marco’s deuren in het buitenland opende.

Eleito-B
(Arauto x Rubi)

2009, ruin, PSL

Fokker Benoit David

Toen Marco in 2017 naar België verhuisde, was Eleito-B een van de paarden die Marco in training had en Eleito was het eerste paard waarmee Marco op internationaal niveau in Working Equitation uitkwam. Dit debuut vond plaats in november 2017 in Frankrijk.

HVT do Penedo
(Vicoso da Broa x Trovador Raposa)

2012, ruin, PSL

Fokker Resina Antunes

Toen Marco naar Nederland verhuisde om met zijn vriendin Hester Bischot te werken, was HVT do Penedo van zijn vriendin twee jaar lang de partner van Marco, en in die tijd wonnen ze verschillende internationale Working Equitation-wedstrijden in Nederland, België en Frankrijk.

Davidoff BW
(Flemming x Blue Horse Hotline)

Ruin, KWPN

Davidoff was van Stal Vreedenburgh, hij was een heel speciaal paard voor Marco, een paard met een pittig karakter maar met super bewegingen die Marco heeft opgeleid tot Lichte Tour niveau.

Mestre do Penedo
(Guardiao do Penedo x Vicoso da Broa)

2016, hengst, PSL

Fokker Resina Antunes

Mestre was het eerste paard dat Marco voor zichzelf kocht, een gevoelig paard maar met veel uitstraling die ieders harten verovert, super karakter, super gangen. In 2021 wonnen ze het Nederlands Iberisch Paarden kampioenschap, in
2022 4e plaats in het Europees kampioenschap Iberische paarden en 3e plaats in het Europees kampioenschap dressuur Lusitano paarden.